TÄYTEAINEHOIDOT

Täyteainehoidot – kasvonpiirteiden muotoiluun ja juonteiden häivytykseen
Iän myötä iho ohenee, sen joustavuus vähenee ja siitä tulee kuivempi. Myös hormonit, auringonsäteily ja tupakointi vaikuttavat osaltaan ihon juonteiden ja ryppyjen ilmaantumiseen. Juonteiden ja ryppyjen silotukseen tai kasvonpiirteiden korostamiseen on kuitenkin tarjolla erilaisia hoitoja. Täyteainehoidot kosteuttavat ihoa ja häivyttävät ikääntymisen merkkejä. Kun monet kauneustuotteet kosteuttavat vain ihosi pintaa, täyteainehoidot syväkosteuttavat ihoasi sisältäpäin. Täyteainehoidoilla voidaan silottaa kasvojen kohtalaisia tai vaikeita, juonteita ja ryppyjä sekä muokata kasvonpiirteitä kuten täyttää huulia tai muotoilla nenää, leukaa tai poskipäitä. Tuloksia voi halutessaan ylläpitää uusintakäsittelyillä, jotka tehdään käytetystä valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein.

Mitä täyteaineet ovat?
Täyteaineiden vaikuttavana aineena toimii hyaluronihappo, joka on pitkärunkoinen sokerimolekyyli ja jota esiintyy ihossa luonnostaan. Ihon oma hyaluronihappo hajoaa 1-2 vuorokaudessa ja korvautuu uudella. Ikääntymisen myötä elimistö tuottaa yhä vähemmän hyaluronihappoa, mikä aiheuttaa ihon kuivumista ja veltostumista. Hoidon täyteläisyyttä lisäävä vaikutus on peräisin hyaluronihapon kyvystä sitoa vettä. Vaikutukset kestävät muutamasta kuukaudesta vuoteen riippuen käytetystä valmisteesta sekä asiakkaan iästä, ihon laadusta sekä yleiskunnosta ja elintavoista. Kesto myös pitenee seuraavilla käsittelykerroilla ja täyteainetta tarvitaan yleensä vähemmän.

Mitä tarkoittaa ristisidos (cross-linking)?
Ilman ristisidosta hyaluronidaasi-niminen entsyymi hajottaa hyaluronihapon elimistöstä nopeasti. Ristisidoksessa käytetään BDDE-nimistä yhdistettä, joka hidastaa hajoamista ja pidentää täyteaineen kestoa (3-24kk) valmisteesta riippuen.

Onko korkea hyaluronihappopitoinen valmiste aina parempi?
Korkeassa hyaluronihappopitoisuudessa on etunsa ja haittansa.
+ korkea pitoisuus kohottaa ja muokkaa voimakkaammin
+ korkealla pitoisuudella on usein parempi kestävyys
+/- korkeampi koheesio (muovaaminen vaikeampaa)
– korkeampi pitoisuus sitoo enemmän nestettä, mikä aiheuttaa turvotusta
– korkeampi pitoisuus aiheuttaa todennäköisemmin haittavaikutuksia kuten tulehduksia ja patteja

Mitä täyteaineen koheesiolla tarkoitetaan?
Koheesio kuvaa sitä, miten täyteainetta voidaan levittää ja muovata halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Koheesiset tuotteet ovat molekyylirakenteeltaan tiukkoja ja niiden muovaaminen on vaikeampaa ja vaatii enemmän voimaa. Tällöin myös pattien esiintyvyys on yleisempää. Koheesisia tuotteita käytetään kasvonpiirteiden kuten poskien muotoiluun.

Ovatko täyteaineet turvallista?
Käyttämiemme tuotteiden tuotekehitys- ja valmistusprosessit ovat CE-sertifioituja. Sertifikaatti takaa valmistusprosessin turvallisuuden, aseptiikan ja tuotteen steriiliyden. Kaikki täyteaineet täyttävät kaikki EU:n pistostuotteille asetetut vaatimukset.

Kuka voi antaa täyteainehoitoja?
Tällä hetkellä ei ole säännöksiä siitä, kuka voi antaa kauneudenhoidollisessa tarkoituksessa tapahtuvia hoitoja. Pistoksina annettava hyaluronihappo on terveydenhuollon laitteeksi ja tarvikkeesi luokiteltava tuote. Valmistajat määrittelevät usein, että hoitoja saa tehdä vain terveydenhuollon ammattihenkilö. Vastuu tuotteen käyttöohjeiden noudattamisesta kuuluu hoidon antajalle, tuotteen turvallisuudesta puolestaan vastaa sen valmistaja.

Sopivatko täyteainehoidot minulle ja mitä minun tulee huomioida ennen hoitoa?
Täyteainehoitoihin liittyy aina riski komplikaatioista, joista osa saattaa edellyttää lääkärin hoitoa.
Ennen täyteainehoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan hänen terveydentilastaan, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Tämän jälkeen asiakas allekirjoittaa vastuuvapautuslomakkeen ja hoitoalueesta otetaan valokuva.

Täyteainehoitojen vasta-aiheita ovat mm. verenvuototaipumus, käsiteltävällä alueella oleva ihosairaus tai tulehdus, taipumus hypertrofiseen arvenmuodostukseen, autoimmuunisairaus, sydämen impulssinjohtojärjestelmän häiriöt, hoitamaton epilepsia, porfyria,
veren hyytymiseen vaikuttava pysyvä lääkitys tai lääkitys, joka vähentää tai estää maksan aineenvaihduntaa (esim. simetidiini tai beetasalpaaja). Täyteainehoitoja ei voi myöskään tehdä, jos asiakkaalla on esimerkiksi flunssa tai muu vastaava akuutti hengitystieinfektio. Jos olet kärsinyt yskänrokosta (herpes) aiemmin, neulanpistot suun alueelle voivat saada sen puhkeamaan uudelleen ja suosittelemme lääkitystä ennaltaehkäisevästi. Jos käytettävä tuote sisältää lidokaiinia se voi antaa positiivisen tuloksen dopingtesteissä.

Tulehduskipulääkkeet kuten asetyylisalisyylihappo tai ibuprofeiini (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa. Valmisteiden käyttöä kannattaa välttää 1-2 viikkoa ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen.

Emme tee täyteainehoitoja raskaana oleville tai imettäville naisille tai alle 18-vuotiaille (edes vanhempien luvalla).

Mitä täyteaineita käytätte?

JUVÉDERM®
Juvéderm®-tuotteiden valmistaja Allergan on tehnyt uraauurtavaa työtä lääketieteellisten esteettisten hoitojen kehittämiseksi jo yli 35 vuoden ajan. Juvéderm Vycross ™ on uuden sukupolven täyteainelinja, joka pohjautuu ainutlaatuiseen teknologiaan, minkä ansiosta turvotuksen ja mustelmien riski on pienempi.

Juvéderm Volbella XC
• Puuduteainetta (lidokaiini) sisältävä Juvéderm Volbella XC sopii erityisesti huulten muotoiluun sekä suu- ja silmänympärysalueen juonteiden häivyttämiseen. Vycross -teknologian ansiosta turvotuksen riski on pienempi ja huulet tuntuvat luonnollisilta hoidon jälkeen.
• Kesto: jopa 12 kuukautta

Juvéderm Volift XC
• Puuduteainetta (lidokaiini) sisältävä Juvéderm Volift XC sopii erinomaisesti mm. nasolabiaali- ja marionettijuonteiden hoitoon. Tuotetta voidaan käyttää myös huulten täyttämiseen.
• Kesto: jopa 18 kuukautta

Juvéderm Voluma XC
• Puuduteainetta (lidokaiini) sisältävä Juvéderm Voluma XC on suunniteltu tuomaan takaisin menetettyä volyymia mm. poskien alueelle. Tuotetta voidaan käyttää myös nenän muotoiluun.
• Kesto: jopa 24 kuukautta

PRINCESS®
Yli 40 vuotta toimineen ja yhden Euroopan johtavan lääkeyrityksen Croman valmistama Princess® on hyaluronihappopohjainen täyteainesarja, jolla on suoritettu maailmanlaajuisesti jo yli 15 miljoonaa käsittelyä.

Princess Rich
• Princess Rich sisältää hyaluronihapon lisäksi myös glyserolia, joka kosteuttaa ihoa sisältä. Valmiste sopii erinomaisesti ihon syväkosteutukseen ja pinnallisten juonteiden täyttöön (mm. silmänympärysiho).
• Kesto: 2-3 kuukautta

Princess Filler
• Princess Filler, sopii erinomaisesti kohtalaisten ja keskisyvien juonteiden poistamiseen (sibeliusjuonteet, nasolabiaalit, huulet ja huulten ympäristö, marionettijuonteet).
• Kesto: 6-9 kuukautta

Princess Volume
• Princess Volume, sopii erinomaisesti keskisyvien ja syvien juonteiden täyttämiseen sekä kasvonpiirteiden (esim. posket, nasolabiaalit, huulet, marionettijuonteet, leuka) muotoiluun.
• Kesto: 8-12 kuukautta

Mitä alueita voidaan hoitaa ja kuinka paljon eri alueiden hoidot maksavat?
Täyteaineilla voidaan tasoittaa kasvojen juonteita ja ryppyjä, tehdä huulista täyteläisemmät ja muotoilla kasvonpiirteitä, kuten nenää, leukaa ja poskipäitä. Hoidon hinta määräytyy käytettävien ruiskeiden mukaan. Yksi ruisku sisältää 1ml täyteainetta. Eri hoitoalueille tarvittavan täyteaineen määrään vaikuttavat mm. asiakkaan ikä ja toivottu hoitotulos. Suuntaa-antavia esimerkkejä tarvittavasta määrästä:
• 0,5 ml Sibeliusrypyt (kulmakarvojen väliset juonteet)
• 0,5-1 ml Kevyt kulmien kohotus
• 0,5-1 ml Kyynelurat / tummat silmänaluset
• 0,5-1 ml Crows feet (silmäkulmien harakanvarpaat, naururypyt)
• 0,5 ml Nenän muotoilu
• 2-3 ml Poskien kohotus
• 1-3 ml Nasolabiaalit (nenän ja suunpielten väliset juonteet)
• 0,5-2 ml Huulten muotoilu
• 0,5-1 ml Suupielten kohotus
• 1-3 ml Marionettijuonteet (suupielten ja leuan väliset juonteet)
• 1-2 ml Leuan muotoilu

 

Mitä hoitoon kuuluu?
Ennen täyteainehoitoa asiakkaan kanssa keskustellaan hänen terveydentilastaan, hoidon käyttökohteesta, vasta-aiheista, mahdollisista reaktioista ja riskeistä sekä jälkihoito-ohjeista. Uudet asiakkaat täyttävät terveydentilaansa koskevan esitietolomakkeen ja allekirjoittavat suostumuksen täyteainehoitoon. Ennen hoitoa hoidettavasta alueesta otetaan valokuva.

Iho puudutetaan ja puhdistetaan huolellisesti. Tämän jälkeen täyteaine ruiskutetaan pistostekniikasta riippuen ihoon pieninä määrinä erittäin ohuella neulalla tai kanyylilla. Täyteaine tasoitetaan sormin ihoa painelemalla. Hoito tehdään asiakkaan istuessa tai maatessa hoitopöydällä. Itse toimenpide kestää noin 20-30 minuuttia, useita alueita hoidettaessa kauemmin.

Mikä on kanyyli?
Hoidoissa käytetään pääasiassa pistostekniikkaa, jossa täyteaine viedään ihoon erittäin ohuella tylppäpäisellä ja taipuisalla kanyylilla. Kanyyli ei ole terävä eikä riko neulan tavoin ihon verisuonia ja kudoksia minkä ansiosta ihoon muodostuu vähemmän mustelmia ja turvotusta. Tekniikassa halutulle pistosalueelle tehdään neulalla pieni reikä, jonka kautta täyteaine ruiskutetaan kanyylilla halutuille alueille. Esimerkiksi huulten täyttäminen onnistuu usein vain kahdella neulanpistolla.

Sattuuko hoito?
Kivun tunteminen on yksilöllistä. Kokemuksemme mukaan kivuliain hoitoalue ovat huulet ja niiden ympäristö. Huulten alueella kipua aiheuttavat täyteaineen ruiskuttamisesta syntyvä paineentunne sekä usein myös hoitoalueen painelu, kun täyteaine levitetään tasaiseksi sormilla painelemalla. Juvéderm-tuotteet sisältävät puuduteainetta (lidokaiini), mikä tekee hoidosta miellyttävämmän.

Hoidon jälkeen?
Täyteainehoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia: lievä punoitus, mustelma, turvotus, aristus, kutina tai kihelmöinti. Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita. Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä muutamassa päivässä. Jos oireet jatkuvat tai muita oireita ilmenee, ota yhteyttä täyteainehoidon tekijään.

Vältä koskettelemasta hoidettua aluetta ensimmäisen 12 tunnin aikana. Älä käytä luomukosmetiikkaa ensimmäisinä päivinä. Vältä rankkaa liikuntaa hoitoa seuraavina päivinä. Älä altista käsiteltyä aluetta kuumuudelle (solarium, sauna, suora auringonpaiste) ennen kuin turvotus ja punoitus ovat hävinneet. Tulehduskipulääkkeet kuten asetyylisalisyylihappo tai ibuprofeiini (Aspirin, Disperin, Burana), Omega-3 / kalaöljyvalmisteet, E-vitamiini ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä pistoskohdassa. Tarkemmat jälkihoito-ohjeet annetaan suullisesti ja kirjallisesti käynnin aikana.

Kuinka pian tulokset näkyvät?
Hoidon lopputuloksen voi havaita välittömästi ja voit palata suoraan takaisin arkirutiiniesi pariin. Huulten alkuturvotus saattaa olla voimakkaampaa ja kestää pidempään kuin muiden alueiden turvotus. Joskus jonkinasteinen turvotus kestää jopa viikon ajan. Tällöin huulet saattavat näyttää epäsymmetrisiltä. Tulos heti hoidon jälkeen ja hoitoa seuraavina päivinä ei ole lopullinen. Lopputulosta voi arvioida kahden viikon kuluttua täyteainehoidosta.

Kuinka kauan vaikutus kestää?
Se on yksilöllistä. Tuloksia voi halutessaan ylläpitää uusintakäsittelyillä, jotka tehdään valmisteesta riippuen 3-24 kuukauden välein. Usein ylläpitopistoksissa ainetta tarvitaan vähemmän kuin ensimmäisellä hoitokerralla. Esimerkiksi huulten täytössä täyteaine pysyy huulissa usein vähemmän aikaa ensikertalaisilla. Huulten uudelleenkäsittely voidaan tehdä useammin halutun lopputuloksen saavuttamiseksi.

 

 

Siirry ajanvaraukseen

Comments are closed.